Kasdienė Evangelija (Mt 5,17–19)
Gintas 2010.03.09, 19:46
Jėzus bylojo savo mokiniams:
„Nemanykite, jog aš atėjęs panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti. Iš tiesų sakau jums: kol dangus ir žemė nepraeis, nė viena raidė ir nei vienas brūkšnelis neišnyks iš Įstatymo, viskas išsipildys.
Todėl, kas pažeistų bent vieną iš mažiausių paliepimų ir taip elgtis mokytų žmones, tas bus vadinamas mažiausiu dangaus karalystėje. O kas juos vykdys ir jų mokys, bus vadinamas didžiu dangaus karalystėje. Taigi sakau jums: jeigu jūsų teisumas nebus tikresnis už Rašto aiškintojų ir fariziejų teisumą, jūs neįeisite į dangaus karalystę“.
kiti dienos skaitiniai: Įst 4,1.5–9; Ps 147
Žymės:
- prisijunkite arba užsiregistruokite, kad galėtumėte rašyti komentarus
Diskusijų komentarai
balzamo...
-
Kasdienė...
Ačiū už...
-
Mokslo ir...
THE ...
-
Filmai -...
tai jau...
-
Filmai -...
Ką tik, k...
-
Filmai -...
per Marijos...
-
Kasdienė...
Įdomūs ir j...
-
Apsėdimas
Na,...
-
Apsėdimas
Na, neturė...
-
Apsėdimas
Oi, kaip...
-
Apsėdimas
O, ačiū už...
-
Apsėdimas
Jam pagailo...
-
Kasdienė...
Naujausios temos
Įdomios temos
Kasdienė...
(9)
Dievo ženklai
(9)
Netikiu -...
(8)
Skaistumas ir...
(5)
Dėmesio kaiš...
(4)
Kvietimas...
(4)
katalikiško...
(3)
Malda
(3)
SMĖLIS SAUJOJE
(3)
Kasdienė...
(2)

ar mano teisumas tikresnis už Rašto aiškintojų ir fariziejų? bijau, kad ne. Teisumas - tai vykdyti Tėvo valią. Ar išgirstu ją? ar nesustoju pusiaukelėj, kai turėčiau būt drąsi ir eit pirmyn? Kokios priežastys mane verčia trypčiot vietoje? Baimė? Nežinojimas? Ko bijau?
Dykuma gąsdina mane, Tėve, leisk įsikibti į Tavo ranką.
jėga :)
"kol dangus ir žemė nepraeis, nė viena raidė ir nei vienas brūkšnelis neišnyks iš Įstatymo, viskas išsipildys"
O Dešimt Dievo Įsakymų yra parašyti būsimuoju laiku: ne "neturėk kitų dievų", bet "neturėsi kitų dievų", taipogi - "gerbsi savo tėvą ir motiną" ir t.t.
Reiškia - tai išsipildys!
Bet ne be mano pagalbos.
Jėzus visa įvykdė kiekvienu savo judesiu, žodžiu, tyla, ėjimu. Ir viršijo visa, kas parašyta Įstatyme.
Įrodydamas kančia Meilę. tau.
"viskas išsipildys."