Kasdienė Evangelija (Mt 25,1-13)

Šv. Monika

Jėzus kalbėjo savo mokiniams:

„Su dangaus karalyste bus panašiai, kaip su dešimtimi mergaičių, kurios, pasiėmusios žibintus, išėjo pasitikti jaunikio. Penkios iš jų buvo paikos ir penkios protingos. Taigi paikosios pasiėmė žibintus, o nepasiėmė alyvos. Jaunikiui vėluojant, visos ėmė snausti ir užmigo.

Vidurnaktį pasigirdo balsai: „Štai jaunikis! Išeikite pasitikti!“ Tuomet visos mergaitės atsikėlė ir taisėsi žibintus. Paikosios sakė protingosioms: 'Duokite mums alyvos, nes mūsų žibintai gęsta'. Protingosios atsakė: 'Kad kartais nepristigtų ir mums, ir jums, verčiau nueikite pas prekiautojus ir nusipirkite'.

Joms beeinant pirkti, atėjo jaunikis. Kurios buvo pasiruošusios, įėjo kartu su juo į vestuves, ir durys buvo uždarytos. Vėliau atėjo ir anos mergaitės ir ėmė prašytis: 'Gerbiamasis, atidaryk, čia mes!' O jis atsakė: 'Iš tiesų sakau jums: aš jūsų nepažįstu!'

Taigi budėkite, nes nežinote nei dienos, nei valandos“.

kiti dienos skaitiniai: 1Kor 1,17-25; Ps 33

dulkė portretas

Paikumas ir protingumas. Šios dvi savybės Jėzaus apverčiamos taip, kaip ir turi būti mums suprantamos. Argi Dievas nepavertė pasaulio išminties kvailyste?, - skelbia pirmasis skaitinys iš 1Kor 1 skyriaus, kuris pavadintas (!) Pasaulio išmintis ir kryžiaus paikybė.

Mintiju toliau - ko išėjo tos mergaitės su žibintais? ar tikrai visos pasitikti jaunikio? o gal pabūti bendrystėj, patirti tą nakties nuotykį - juk nuotykiai ir linksmybės - taip šaunu! Ar svarbiausias tikslas - žibintų šviesoje išvysti Jaunikio veidą - nebuvo užmirštas?

Taip ir pasaulio "išminčiai" ragina mus ieškot malonumų ir vengti nepatogumų, kryžiaus. Aspirinas - galvos skausmui malšinti, kondicionierius - išvengt natūralaus vasaros karščio, aprūpintas sotumas nejučia nutukina ir apninka miegas, nebelieka budrumo. Nebelieka Dievo siekio.

Mano žiburys taip pat gęsta, kaip ir tų paikų mergaičių, jei apleidžiu Jo mums duotas malones - Atgailos, Susitaikinimo sakramentą, galimybę pažint Tiesą per Šventą Raštą. Tavo Žodis yra žiburys ir šviesa mano keliui apšviesti...

Tianshan portretas

Žodis man paskutiniu metu - aspirino tabletė - sprangineskanikarti, nenoriu... tačiau gydanti. savaitės patirtis.

dizainas: bralgis ir Monika | web sprendimas: c-4