Kasdienė Evangelija (Mt 23,1–12)

Anuomet Jėzus kreipėsi į minią ir į savo mokinius:

„Į Mozės krasę atsisėdo Rašto aškintojai ir fariziejai. Todėl visa, ką jie liepia,darykite ir laikykitės, tačiau nesielkite, kaip jie elgiasi, nes jie kalba, bet nedaro. Jie riša sunkias, nepakeliamas naštas ir krauna žmonėms ant pečių, o patys nenori jų nė pirštu pajudinti.

Jie viską daro, kad būtų žmonių matomi. Jie pasiplatina maldos diržus ir pasididina apsiaustų spurgus. Jie mėgsta pirmąsias vietas pokyliuose bei pirmąsias kėdes sinagogose, mėgsta sveikinimus turgaus aikštėse ir trokšta, kad žmonės vadintų juos 'rabi'.

O jūs nesivadinkite 'rabi', nes turite vienintelį Mokytoją, o jūs visi esate broliai. Ir nė vieno savo tarpe nevadinkite tėvu, nes turite vienintelį Tėvą danguje. Taip pat nesivadinkite mokytojais, nes jūsų vienintelis Mokytojas yra Kristus.

Kas iš jūsų didesnis, tebūnie jums tarnas. Nes kas save aukština, bus pažemintas, o kas save žemina, bus išaukštintas“.

kiti dienos skaitiniai: Iz 1,10.16–20; Ps 50

bralgis portretas

neimkite pavyzdžio iš .
o jie viską daro, kad būtų žmonių matomi.

oi tas "viskas"... ir oi tie "jie".
mano "viskas" irgi ne kuo kitu paremta - laimėti sau dėmesio, prasiskinti sau kelią, rasti paguodos, įpiršti savo nuomonę... Ir netgi trokštu, kad žmonės mane pasirinktų kaip mokytoją, kad sektų manimi.

kažkaip...

Bitė portretas

"..... jūs visi esate broliai."

Labai klausianti ši eilutė, nors Jėzus ją pasako kaip teiginį. Bet negaliu atsakyti "taip", nes galvoje sukasi klausimas: O ką reiškia man šis žodis "BROLIS" ar "SESUO". Ką pripažįstu broliu ar seserimi ? Kokia tai dovana - būti broliu ar seserimi ? Ne vienoje šeimoje užaugusiais ... O šiaip - tiesiog esančiais. Klausimai, kviečiantys eiti ieškoti. Brolių ir seserų.

Tu, kuris skaitai šias eilutes - pabūk mano broliu ar seserimi trumpoje maldoje: aš dėl brolystės (seserystės)  su tavimi,  tu - su manimi. Jei gali. :) Per Jėzų Kristų. Amen.

dulkė portretas

Taip akyse ir stovi medis (tiksliau - auga ir žaliuoja :)) prieš akis - tobulos Bažnyčios, bendruomenės paveikslas.

Kiekvienas iš mūsų atsiduriame tai jaunesniojo brolio vietoje, kai priimame mokymą (arba paskyrimus) iš kitų, tai vyresniojo - kai  perduodame. Todėl tiek miniai, tiek mokiniams Jėzus šįkart kalba tuos pačius žodžius. Broliškas santykis padaro visus vienodai vertingus, o Viešpaties kvietimas: eikit šen, drauge pasvarstykime išreiškia tobuliausią kalbėjimosi būdą, įsivaizduoju jį šeimoje, mokykloje ar darbo kolektyve...bet...matau kaip toli iki to.

Ką gi, darbo daug, nagi, pasiraitojam rankoves :)

dizainas: bralgis ir Monika | web sprendimas: c-4