Kasdienė Evangelija (Mk 6,53–56)
Gintas 2010.02.07, 21:55
Šv. Jeronimas Emilijanas
Persiyrę per ežerą, Jėzus su mokiniais pasiekė Genezaretą ir čia lipo į krantą.
Jiems išlipus iš valties, žmonės tuojau pažino Jėzų, paskelbė visai apylinkei ir pradėjo gabenti neštuvais ligonius ten, kur girdėjo jį esant. Ir kur Jėzus užeidavo į kaimus, miestus ar vienkiemius, jie aikštėse guldydavo ligonius ir maldaudavo jį, kad leistų jiems palytėti bent savo drabužio apvadą. Ir kas tik jį paliesdavo, išgydavo.
kiti dienos skaitiniai: 1Kar 8,1–7.9–13; Ps 132
Žymės:
- prisijunkite arba užsiregistruokite, kad galėtumėte rašyti komentarus
Diskusijų komentarai
"Ir k...
-
Kasdienė...
Galima būt...
-
Kasdienė...
Vaikeli...
-
Netikiu -...
Su...
-
Netikiu -...
Todėl, kad...
-
Netikiu -...
:) tiesą...
-
Kasdienė...
As klausiu...
-
Netikiu -...
Tikėjimo ž...
-
Kasdienė...
Jėzus...
-
Netikiu -...
pajuokinai:...
-
Kasdienė...
O iskur mes...
-
Netikiu -...
Man kažkodė...
-
Kasdienė...
Naujausios temos
Įdomios temos
Kasdienė...
(9)
Dievo ženklai
(7)
Netikiu -...
(6)
Skaistumas ir...
(5)
Kvietimas...
(4)
Dėmesio kaiš...
(4)
SMĖLIS SAUJOJE
(3)
katalikiško...
(3)
Malda
(2)

Tas Jėzaus drabužis tai toks... oi.
Juk tai - mes. Kokie esame mes - tikintieji į Jį, Jo mokiniai, tokį žmonės mato Jėzų. Prie tokio Jėzaus prisiliečia. Per mus.
Kai lyja - daugiausiai tenka drabužiams. kai saulė - jie labiausiai blunka. Kai parkrintama - pirmiausia plyšta drabužis. Ryškiai apsirengus būsi matomas iš toli, ir atvirkščiai.
Paveiksluose Jėzus dažnai puošnus, karališkas net kasdienybėje. Ar jis tikrai toks buvo?... Man patinka galvoti, kad Jėzaus drabužis buvo paprastas. Tačiau tvirtas, su apvadu, kad neiširtų ir neapibrigztų.
O ant Kryžiaus Jėzus buvo nuogas. Nes tik Jis vienas galėjo ten užžengti.
Kiek kartų Jėzus mus išgydė? nesuskaičiuojama, neaprėpiama, neišreiškiama.
"Jiems išlipus iš valties, žmonės tuojau pažino Jėzų..." Žmonės buvo pasiruošę Jėzaus atėjimui, Jo laukė.
Skaičiau, kad liga - nuodėmės pasekmė (seniau, žydų pasauly taip manyta), bet ar dabar taip negalėtume mąstyt? Kiek mano nuodėmė atneša ligų (ne fizinių turiu omeny):skaudulių, įsiskaudinimų,baimių, pykčių ir t.t. Ir tik vienas Jis gali tai išgyditi su mūsų noru.
Šioje evangelijoje man labai gražus žodis "maldaudavo" žmonės ne liepdavo ar prašydavo, bet MALDAUDAVO (ne vieną kart). Vėlgi jeigu žvelgiu šių dienų akimis, išverščiau tai, kad žmonės nenori būt nuodėmėje (ligoje).
Toki mano pamąstymai, gal ir ne visai teisingi.
Ateik Viešpatie Jėzau, gydyk manyje tai, kas yra sužeista, perkeisk, kad galėčiau šlovinti savo gyvenimu Tave vis labiau ir ištikimiau. Pažadink many dovanas, kuriomis apdovanojai mane, kurdamas kartu su Tėvu, nes trokštu dalinti Tave kitiems
Gydantis Viešpats, prisilietimo pakanka, priliesti iš tikėjimo Jo galia ir esu pagydomas. Gaunu atsakomybę, kurią sąžinė man primena, todėl siela, širdimi ir jėgomis dėkoju Jam.
žmonės. lyg vėjo pustomos kopos. kokio galingo vėjo čia nešami. Laimingi laimingi.
Maldaudavo, kad leistų jiems bent palytėti Jo drabužio apvadą. Gavau malonę pamatyt, kaip mūsų menkutės pastangos 'bent palytėti' yra brangios Jam. Kaip Jis jų laukia. Ir dabar. Šiandien.