Kasdienė Evangelija (Mk 12,28-34)

Vienas iš Rašto aiškintojų atėjęs paklausė Jėzų: „Koks yra visų pirmasis įsakymas?“

Jėzus jam atsakė: „Pirmasis yra šis: „Klausyk, Izraeli, – Viešpats, mūsų Dievas, yra vienintelis Viešpats; tad mylėk savo Viešpatį Dievą visa širdimi, visu protu, visomis jėgomis“. Antrasis: „Mylėk savo artimą, kaip save patį“. Nėra įsakymo didesnio už šiuodu“.

Tuomet Rašto aiškintojas jam atsakė: „Gerai, Mokytojau, tu teisybę pasakei: 'Dievas yra vienintelis ir nėra kito šalia jo, o mylėti jį visa širdimi, visu protu ir visomis jėgomis bei mylėti artimą, kaip save patį' svarbiau už visas deginamąsias atnašas ir kitokias aukas“.

Matydamas kaip išmintingai jis atsakė, Jėzus jam tarė: „Tu netoli no Dievo karalystės“. Ir niekas daugiau nebedrįso jo klausinėti.

kiti dienos skaitiniai: Oz 14,2-10; Ps 81

kelmelius portretas

išties, kiek daug talpina du didžiojo įsakymo sakiniai. Kaip darniai vienas su kitu jungias.. šitiek daug žmonių pagal jį stengės(ias) gyvent ir kuo daugiau jų, tuo artimesnė Dievo karalystė mums tampa. Vakarykštę Evangeliją prisimenant, kada Jėzus kalbėjo apie susiskaldymą, matau čia išeitį, šitą įstatymą, kuris jungia..

Pasilikau su šituo tekstu trumpam ir mintis tokia atėjo. Taip trumpai, bet tuo pačiu ir taip daug pasakyta, "mylėk Viešpatį Dievą visa širdimi, visu protu, visomis jėgomis". Pradžioj atrodo, jei mylėtum viešpatį viskuo, tai kaip liktų kitam meilės, sau meilės..

Bet netrukus atėjo atsakas, kuriame matau gražią, gylią jungtį tarp dv, nes toji antra dalis, tarsi pasako, "mylėk savo artimą" (nes jame yra Dievas, nes tas artimas, juk pagal Dievo paveikslą.), "kaip save patį" (ir save mylėti, nes manyje yra Dievas, aš esu pagal jo paveikslą).

ille portretas

:)))

"mums reikia viens kito, kad Dangaus būtų daugiau, mes žaidžiam dienas, nes norim namo pas Tave greičiau. Ilgesys Tavęs, mano Dieve, ilgesys."

Šv.Dvasia vis skatina ieškoti to, kas jungia. Dievą, tave, artimą.

bralgis portretas

galima daug žinoti. ir vis tik tuo negyventi.

va taip galima žinoti apie nepriklausomą Lietuvą, bet ja negyventi.

tad kaip gi ne žinoti, o gyventi tuo, kad Dievas yra vienintelis.

kad visa tai kas aplink mane - tėra balsai šaukiantys apie Jį.

kad nėra nė vieno, net mažiausio virptelėjimo be Jo valios.

ir kad visa tai - Gailestingumas.

dizainas: bralgis ir Monika | web sprendimas: c-4