Kasdienė Evangelija (Lk 8,19-21)

Pas Jėzų atėjo motina ir broliai, bet negalėjo prasimušti iki jo per minią.

Jam buvo pranešta: „Tavo motina ir broliai stovi lauke, nori su tavimi pasimatyti“.

O jis atsakė: „Mano motina ir mano broliai – tai tie, kurie klausosi Dievo žodžio ir jį vykdo“.

kiti dienos skaitiniai: Ezd 6,7-8.12.14-20Ps 122

ille portretas

"Mano motina ir mano broliai..." Ši evangelijos ištrauka paaiškina kodė man taip brangu kvjk. ir m, per tą meilę aš naujai atrandu meilę ir šeimai, kurioje gimiau. Nors kuri yra šeima, kurioje gimiau? :)

bralgis portretas

vakar verčiu tą straipsnį apie skaistumą - karas. Šiandien žvelgiu į pirmą skaitinį - Šventykla. Ir vėl taip gyvai atsiminiau piligrimystę, - kelionę nuo Egipto iki Šventyklos. Kiek daug iš mūsų kariauja, kiek daug grumiasi su sunkumais dykumoje... Ir visuose - troškimas statyti Šventyklą.

Evangelija man tik paaiškino KAIP tai turi įvykti.

Viešpatie, savo Žodžiu ir savo Švenčiausiuoju Kūnu bei Krauju įsteik ir pastatyk manyje Šventovę, savo šlovės buveinę. Amen.

Juuute portretas

Šia evangelija, manyčiau, Jėzus moko (SKATINA) mus klausytis jo žodžio.

svirdulys portretas

O mano Dieve, ar aš išgirstu Tavo Žodį? Stengiuos vykdyti, bet vis suklumpu, kelk mane suklupusi, žadink manyje ugnį eiti pirmyn kartu su Tavimi. O mano Dieve.

aurritta portretas

"...bet negalėjo prasimušti iki jo per minią." mano gyvenime, ta minia tai - nuodėmės. ir tik klausydama jo žodžio aš ateisiu pas Jį, tik klausydama Jo balso. 

Jurgita portretas

Šv Morkus ir Šv Matas, aprašydami šį epizodą, pabrėžia Dievo valios vykdymą, -t.y klausyti ir vykdyti Dievo žodį. Vykdyti daug sunkiau nei klausyti, bet Jėzus net ir neužsimena kad bus lengva. Tiesiog klausyk ir vykdyk. 

Gintas portretas

Mane tai Jėzus čia švelniai gundo savais žodžiais, jog ir aš galiu būti Jo brolis. Brolis, tas su kuriuo tu esi susaistytas ir Jėzus brolystę ir artuma tarsi ant delno padeda. Jaučiuosi Jo artimu ir be galo trokštu Jį vėl ir vėl pamatyti, bet kai ta akimirka priartėja, galimybė Jį iš tikro paliesti ir Jį pamatyti, pamatau, jog per nuodėmę neprieinu Jo, bet vistiek likdamas ištikimas iš Jo gaunu atgimimą, naują atsivertimą. Ir skubėdamas einu ten, kur bus galimybė Jį vėl pamatyti. Neapsidairau ir nematau to, kad Jis visur... Aš aklas Jo buvime...

Ievužė portretas

"klausosi" ir "vykdo" 

du, vienas nuo kito neatsiejami žodžiai. Be jų svarbos nebus nieko.

:)

kelmelius portretas

būti Jėzaus broliu... 

agne22 portretas

būti Jėzaus mokine ,ir dar patiko šis sakinys mano motina ir mano broliai ,DIEVE išgirsk mano meldima prašyma kaip jo labai reikia

dizainas: bralgis ir Monika | web sprendimas: c-4