Kasdienė Evangelija (Lk 6,39-42)

Kalbėdamas savo mokiniams ir miniai, Jėzus pasakė palyginimą:

„Ar gali aklas vesti aklą? Argi ne abu įkrinta į duobę?! Mokinys nėra viršesnis už mokytoją: kiekvienas mokinys bus gerai išlavintas, jei bus kaip mokytojas, Kodėl gi matai krislą brolio akyje, o nepastebi rąsto savojoje?

Ir kaip gali sakyti broliui: 'Broli, leisk, išimsiu krislą iš tavo akies',– pats nematydamas savo akyje rąsto?!

Veidmainy, pirmiau išsiritink rąstą iš savo akies, o tada matysi, kaip iš brolio akies išimti krislelį“.

kiti dienos skaitiniai: 1Kor 9,16-19; Ps 84

Bitė portretas

Paskaičius tai - mintis tik viena: atleisk man, Viešpatie. Ir aš noriu visada atleisti savo artimui. Bet tik Tu žinai, koks neišmatuojamai didelis mano silpnumas.

dovile portretas

silpnumas kartais moka gudriai slėptis,veik kaip krislelis aky. užsimerki ir niekas nežino.nemato. tik pats savy nepaliaujamai jauti. kaip duria.

mm portretas

Ir tie rąstai, ir net tie maži krisleliai mano akyje... Duria. Tik jie ir apriboja mane. Tik dėl jų ir pastebiu brolį. Ne save. Tik dėl savo nuodėmių, dėl savo išpuikusios širdies elgiuosi, kaip veidmainis. Nusigręžiu, bėgu nuo Tavęs... Viešpatie! Atleisk. Išritink rąstą iš mano akies. Išgydyk mano žvilgsnį.

dizainas: bralgis ir Monika | web sprendimas: c-4