Kasdienė Evangelija (Lk 6,1–5)

Vieną šeštadienį, Jėzui einant per javų lauką, mokiniai skabė varpas ir, ištrynę tarp delnų, valgė.

Fariziejai jiems prikišo: „Kam darote, kas šeštadienį draudžiama?!“

Jėzus atsakė jiems: „Nejaugi neskaitėte, ką padarė Dovydas, kai buvo alkanas pats ir jo palydovai? Kaip jis įėjo į Dievo namus, ėmė padėtinės duonos, valgė ir davė savo palydovams, nors jos niekam nevalia valgyti, tik kunigams!“

Ir jis pridūrė: „Žmogaus Sūnus yra ir šeštadienio Viešpats“.

kiti dienos skaitiniai:  1Kor 4,6–15; Ps 145

dulkė portretas

Galima būtų gilintis ir aiškinti teologiškai šabo reikšmę, meilės viršenybę virš įstatymų, bet šiandien man Jėzus - tiesiog mūru stojantis už savo mokinius, paprastai tariant, "išsukantis" juos iš bet kokių situacijų, nes jie viską palikę "pasirašė" eit su Juo iki galo, iki kryžiaus mirties.

Kaip vėliau apaštalas ir sako: Man atrodo, kad Dievas mums, apaštalams, paskyrė paskučiausią vietą, tarsi nuteistiesiems myriop. Mes pasidarėme reginys pasauliui, angelams ir žmonėms. Mes kvaili dėl Kristaus, o jūs išmintingi Kristuje. Mes silpni, o jūs stiprūs; jūs gerbiami, o mes niekais laikomi. Iki šios valandos badaujame ir trokštame, esame nuogi ir mušami, esame be pastogės ir vargstame, darbuodamiesi savo rankomis. Keikiami mes laiminame, persekiojami ištveriame, piktžodžiaujami maloniai atsakome. Iki šiol esame laikomi pasaulio sąšlavomis, visų atmatomis.

Kas norėtų prie jų prisijungti?

ille portretas

"Ir ką gi turi, ko nebūtum gavęs? O jei esi gavęs, tai ko didžiuojiesi, lyg nebūtum gavęs?"

va šitos eilutės. Didžuokle Dovile, :)    Šiandien Jis mane vėl pastato į vietą savo žodžiu. :)

"Nejaugi neskaitėte ?"

Kaip ir čia: "Štai atsistojo vienas Įstatymo mokytojas ir, mėgindamas jį, paklausė: „Mokytojau, ką turiu daryti, kad laimėčiau amžinąjį gyvenimą?“ Jėzus tarė: „O kas parašyta Įstatyme? Kaip skaitai?“ "Lk10,25-26

dizainas: bralgis ir Monika | web sprendimas: c-4