Kasdienė Evangelija (Lk 6,1–5)
bralgis 2009.08.22, 21:13
Vieną šeštadienį, Jėzui einant per javų lauką, mokiniai skabė varpas ir, ištrynę tarp delnų, valgė.
Fariziejai jiems prikišo: „Kam darote, kas šeštadienį draudžiama?!“
Jėzus atsakė jiems: „Nejaugi neskaitėte, ką padarė Dovydas, kai buvo alkanas pats ir jo palydovai? Kaip jis įėjo į Dievo namus, ėmė padėtinės duonos, valgė ir davė savo palydai, nors jos niekam nevalia valgyti, tik kunigams!“
Ir jis pridūrė: „Žmogaus Sūnus yra ir šeštadienio Viešpats“.
kiti dienos skaitiniai: Kol 1,21–23; Ps 54
Žymės:
- prisijunkite arba užsiregistruokite, kad galėtumėte rašyti komentarus
Diskusijų komentarai
Ačiū už...
-
interviu su...
Labai verta...
-
Apie žmogų
Vieni...
-
Apie žmogų
Pazirsiu u...
-
Apie žmogų
Tomas turbū...
-
Apie žmogų
Bet ar...
-
Apie žmogų
Daugybos...
-
Apie žmogų
manyčia (...
-
Apie žmogų
Ta vieta...
-
Apie žmogų
Ačiū už...
-
Apie žmogų
"Aš...
-
Kasdienė...
labai man š...
-
Kasdienė...
Naujausios temos
Įdomios temos
Kasdienė...
(9)
Dievo ženklai
(9)
Netikiu -...
(8)
Skaistumas ir...
(5)
Kvietimas...
(4)
Dėmesio kaiš...
(4)
Malda
(3)
SMĖLIS SAUJOJE
(3)
katalikiško...
(3)

Jėzau, pasitiku Tavimi.
Jėzau, pasitikiu Tavimi.
Jėzau, pasitikiu Tavimi.
Pasitikėjimas Juo keičia, artina, suburia. Sugrąžina mus Dievui, kaip Jo vaikus. Atveda mus į Jo namus ir leidžia maitintis Jo duona.
Mano Viešpatie...
šabas (šeštadienis) žydams be galo brangus - buvo vienas iš tų dalykų, kurie net esant tremtyje, ne tėvynėje, - padėjo jiems išlaikyt ne tik tikėjimą, bet ir tautiškumą - besilaikant šabo. Nedirbant šventadienį.
O Jėzus kritikuoja... sako - "jei tame nebus širdies, tai netgi šabas virs tuščia prievole".
"- O kas yra "prijaukinti"?
- Tu ne iš čia,- tarė lapė.- Ko tu ieškai?
- Aš ieškau žmonių,- tarė mažasis princas.- Kas yra "prijaukinti"?
- Žmonės,- tarė lapė,- turi šautuvus ir medžioja. Tai gerokai varžo! Be to, jie laiko vištas. Jomis jie ir tesirūpina. Tu ieškai vištų?
- Ne, tarė mažasis princas.- Aš ieškau draugų. Kas yra "prijaukinti"?
- Tai jau seniai užmiršta sąvoka,- tarė lapė.- Tai reiškia "užmegzti ryšius..."
- Užmegzti ryšius?
- Žinoma,- tarė lapė.- Tu man dar esi berniukas, panašus į šimtą tūkstančių kitų berniukų. Ir tu man nereikalingas. Ir aš tau nereikalinga. Aš tau esu lapė, panaši į šimtą tūkstančių lapių. Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje.
- Pradedu suprasti,- tarė mažasis princas.- Yra viena tokia gėlė... Man rodos, kad ji mane prisijaukino..."
man šiandien Evangelija labai priminė šitą ištrauką :) Jėzus kaip lapė - "Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje." :))))