Kasdienė Evangelija (Lk 6,1–5)

Vieną šeštadienį, Jėzui einant per javų lauką, mokiniai skabė varpas ir, ištrynę tarp delnų, valgė.

Fariziejai jiems prikišo: „Kam darote, kas šeštadienį draudžiama?!“

Jėzus atsakė jiems: „Nejaugi neskaitėte, ką padarė Dovydas, kai buvo alkanas pats ir jo palydovai? Kaip jis įėjo į Dievo namus, ėmė padėtinės duonos, valgė ir davė savo palydai, nors jos niekam nevalia valgyti, tik kunigams!“

Ir jis pridūrė: „Žmogaus Sūnus yra ir šeštadienio Viešpats“.

kiti dienos skaitiniai: Kol 1,21–23; Ps 54

ille portretas

Jėzau, pasitiku Tavimi.

Jėzau, pasitikiu Tavimi.

Jėzau, pasitikiu Tavimi.

Pasitikėjimas Juo keičia, artina, suburia. Sugrąžina mus Dievui, kaip Jo vaikus. Atveda mus į Jo namus ir leidžia maitintis Jo duona.

Mano Viešpatie...

bralgis portretas

šabas (šeštadienis) žydams be galo brangus - buvo vienas iš tų dalykų, kurie net esant tremtyje, ne tėvynėje, - padėjo jiems išlaikyt ne tik tikėjimą, bet ir tautiškumą - besilaikant šabo. Nedirbant šventadienį.

O Jėzus kritikuoja... sako - "jei tame nebus širdies, tai netgi šabas virs tuščia prievole".

aurritta portretas

"- O kas yra "prijaukinti"?
- Tu ne iš čia,- tarė lapė.- Ko tu ieškai?
- Aš ieškau žmonių,- tarė mažasis princas.- Kas yra "prijaukinti"?
- Žmonės,- tarė lapė,- turi šautuvus ir medžioja. Tai gerokai varžo! Be to, jie laiko vištas. Jomis jie ir tesirūpina. Tu ieškai vištų?
- Ne, tarė mažasis princas.- Aš ieškau draugų. Kas yra "prijaukinti"?
- Tai jau seniai užmiršta sąvoka,- tarė lapė.- Tai reiškia "užmegzti ryšius..."
- Užmegzti ryšius?
- Žinoma,- tarė lapė.- Tu man dar esi berniukas, panašus į šimtą tūkstančių kitų berniukų. Ir tu man nereikalingas. Ir aš tau nereikalinga. Aš tau esu lapė, panaši į šimtą tūkstančių lapių. Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje.
- Pradedu suprasti,- tarė mažasis princas.- Yra viena tokia gėlė... Man rodos, kad ji mane prisijaukino..."

man šiandien Evangelija labai priminė šitą ištrauką :) Jėzus kaip lapė - "Bet jei tu mane prisijaukinsi, mudu būsime vienas kitam reikalingi. Tu man tada būsi vienintelis pasaulyje. Aš tau būsiu vienintelė pasaulyje." :))))

dizainas: bralgis ir Monika | web sprendimas: c-4