Kasdienė Evangelija (Lk 18,9–14)
Gintas 2010.03.13, 12:31
Kai kuriems žmonėms, kurie pasitikėjo savo teisumu, o kitus niekino, Jėzus pasakė palyginimą:
„Du žmonės atėjo į šventyklą melstis. Vienas buvo fariziejus, o kitas muitininkas. Fariziejus atsistojęs taip sau vienas meldėsi: „Dėkoju tau, Dieve, kad nesu toks, kaip kiti žmonės – plėšikai, sukčiai, svetimautojai – arba kaip šis va muitininkas. Aš pasninkauju du kartus per savaitę, atiduodu dešimtinę iš visko, ką įsigyju“.
O muitininkas stovėjo atokiai ir nedrįso nė akių pakelti į dangų, tik mušėsi į krūtinę, maldaudamas: „Dieve, būk gailestingas man nusidėjėliui!“
Sakau jums: šitas nuėjo į namus nuteisintas, ne anas. Kiekvienas, kuris save aukština, bus pažemintas, o kuris save žemina, bus išaukštintas“.
Žymės:
- prisijunkite arba užsiregistruokite, kad galėtumėte rašyti komentarus
Diskusijų komentarai
labai man š...
-
Kasdienė...
ačiū! kaip...
-
interviu su...
Mums...
-
Giesmių...
aš galėčiau...
-
Giesmių...
".. ir...
-
Kasdienė...
Kaip ir žad...
-
interviu su...
ooo, ači...
-
interviu su...
Apie nuodėm...
-
Kasdienė...
Nuodėmė...
-
Kasdienė...
Pritariu dė...
-
Kasdienė...
Tokios,...
-
Kasdienė...
Galbūt...
-
Kasdienė...
Naujausios temos
Įdomios temos
Kasdienė...
(9)
Dievo ženklai
(9)
Netikiu -...
(8)
Skaistumas ir...
(5)
Kvietimas...
(4)
Dėmesio kaiš...
(4)
Malda
(3)
SMĖLIS SAUJOJE
(3)
katalikiško...
(3)

Meilė ne vien saldybė, tu jau žinai. Ir kryžiaus slėpinyje ji atsiskleidžia pilnai. Ir teturiu tik nuojautą menkutę, kas tai. Gyventi meile, gyventi kryžiumi. Jo akivaizdoj tampi tuo, kas esi. Jo akivaizdoj nelieka tuščio pamaldumo.
"nes jis – tas, kuris mus sudraskė, jis mus ir išgydys; jis mus sužeidė, jis mus ir sutvarstys." Sudraskyk manyje netiesą, Jėzau, tuštybę, puikybę. Gydyk mano širdį žvilgsniu savuoju.
Taip, žvilgsniu... Ačiū.
Kaip reikia tos muitininko dvasios, tokio savo nuodėmingumo suvokimo, tokio nudelbto žvilgsnio ir nuoširdumo Viešpaties akivaizdoje.
"Noriu ištikimos meilės, o ne aukos" (Oz 6, 6)
o man taip gražu, kad Jėzus visada pradeda nuo "žmogus". Atsimenu, net ir tada, kai atėjo į muitinę, jis pamatė ten žmogų, o tik po to - muitininką.