Kasdienė Evangelija (Lk 11,29–32)
Gintas 2010.02.23, 20:01
Žmonėms gausiai susirinkus, Jėzus pradėjo kalbėti: „Ši karta yra bloga karta. Ji reikalauja ženklo, tačiau jai nebus duota jokio kito ženklo, kaip tik Jonos ženklas. Kaip Jona buvo ženklas nineviečiams, taip Žmogaus Sūnus bus šitai kartai.
Pietų šalies karalienė teismo dieną prisikels kartu su šios kartos žmonėmis ir juos pasmerks. Nes ji atkeliavo nuo žemės pakraščių pasiklausyti Saliamono išminties, o štai čia daugiau, negu Saliamonas.
Ninevės gyventojai stos teisme drauge su šia karta ir ją pasmerks, nes jie atsivertė, išgirdę Jonos pamokslus, o štai čia daugiau, negu Jona“.
kiti dienos skaitiniai: Jon 3,1–10; Ps 51
Žymės:
- prisijunkite arba užsiregistruokite, kad galėtumėte rašyti komentarus
Diskusijų komentarai
labai man š...
-
Kasdienė...
ačiū! kaip...
-
interviu su...
Mums...
-
Giesmių...
aš galėčiau...
-
Giesmių...
".. ir...
-
Kasdienė...
Kaip ir žad...
-
interviu su...
ooo, ači...
-
interviu su...
Apie nuodėm...
-
Kasdienė...
Nuodėmė...
-
Kasdienė...
Pritariu dė...
-
Kasdienė...
Tokios,...
-
Kasdienė...
Galbūt...
-
Kasdienė...
Naujausios temos
Įdomios temos
Kasdienė...
(9)
Dievo ženklai
(9)
Netikiu -...
(8)
Skaistumas ir...
(5)
Kvietimas...
(4)
Dėmesio kaiš...
(4)
Malda
(3)
SMĖLIS SAUJOJE
(3)
katalikiško...
(3)

Po šio rūstoko Evangelijos skaitinio belieka perskaityti Jonos knygą...
Kaip gražiai sako Jėzus: "...štai čia daugiau, negu Saliamonas... štai čia daugiau, negu Jona..." Kaip daug daugiau... daug daugiau išminties, Dievo meilės, paklusnumo Dievui. Koks didelis Ženklas, ar reikia kokio kito? Ar gali bebūt didesnis ženklas?
Žodis mane ragina žengti žingsnius. Mes neturime laukti, kol Dievas bus mums maloningas, bet patys skubėti, nes laiko liko nedaug.
"Ši karta yra pikta karta. Ji reikalauja ..."
Kai tik nustoju reikalaut, kai tik grįžtu į teisingą santykį su Kūrėju, su Tėvu, ženklai prabyla .
karalienė atkeliavo pasiklausyti, nineviečiai atsivertė išgirdę
Mokyk mane klausyti, kad išgirsčiau, Tėve.
ne visai į temą, bet užtat būtent šitoj vietoj dera - šiandien aukodamas Mišias supratau, kad mano gyvenime nebuvo ir nebus laimingesnės akimirkos už tą , kai laikau rankose Viešpatį ir tariu: "štai - Jėzus - Dievo Avinėlis..."
Tai, kad to laimingumo kartais nesijaučia - nieko nekeičia.
Aš žinau.