Kasdienė Evangelija (Jn 15,1–8)
Šv. Jėzaus Teresė (Avilietė), mergelė, Bažnyčios mokytoja
Jėzus kalbėjo savo mokiniams:
„Aš esu tikrasis vynmedis, o mano Tėvas – vynininkas. Kiekvieną mano šakelę, neduodančią vaisiaus, jis išpjauna, o kiekvieną vaisingą šakelę apvalo, kad ji duotų dar daugiau vaisių. Jūs jau esate švarūs dėl žodžio, kurį jums kalbėjau. Pasilikite manyje, tai ir aš jumyse pasiliksiu. Kaip šakelė negali duoti vaisiaus pati iš savęs, nepasilikdama vynmedyje, taip ir jūs bevaisiai, nepasilikdami manyje.
Aš esu vynmedis, o jūs šakelės. Kas pasilieka manyje ir aš jame, tas duoda daug vaisių; nuo manęs atsiskyrę, jūs negalite nieko nuveikti. Kas nepasiliks manyje, bus išmestas laukan ir sudžius kaip šakelė. Paskui surinks šakeles, įmes į ugnį, ir jos sudegs. Jei pasiliksite manyje ir mano žodžiai pasiliks jumyse, – jūs prašysite, ko tik norėsite, ir bus jums suteikta. Tuo bus pašlovintas mano Tėvas, kad jūs duosite gausių vaisių ir būsite mano mokiniai“.
kiti dienos skaitiniai: Rom 8,22–27; Ps 130
- prisijunkite arba užsiregistruokite, kad galėtumėte rašyti komentarus

Dar nesibaigė vargas jums, šiandien ne tas Evangelijos skaitinys:)
Mes nesame kitokie, mes tokie kaip ir visi, o visiem vargas baigsis tada kai amžiams užmerksime akis ir nustosime kvėpuoti ir kai eisime susitikti su JUO. :)))
o dėl Dievo Žodžio šiandien, kartais taip jau būna. Ir dėkoju Jam už tai, ką duoda nuo tada kai atsikeliu ryte ir išvystu šviesą, o ypač šviečiančią saulę :)))
gražios dienos :))
ir tau gražios:))) aš nieko prieš, tegu būna šis :) gal tikrai jums, kvjk, Viešpats šiandien tokią gražią dieną davė ir visai nenori daugiau tų perspėjančių "vargas jums"? nes jūs verti Jo "palaiminti..."
kvjk - katalikai :))))))))))
šiandien skaitiniai - pagal laisvą pasirinkimą :)) Gintas taip parinko, reiškia taip jau ir bus :) bet, bet, bet kita vertus baisiai smagūs man tie dialogai... iš jų kartais tokios didelės tiesos gimsta. Taip ir šiandien - galima sakyti abi pagrindinės Dievo savybės apreikštos pačiais kraštutinumais, pačiais aštriausiais žodžiais (Jėzus kaip vynmedis, man - labai aštrus žodis - giliai sminga).
Dievas - mylintis ir teisingas. Už gerą atlyginantis geru, bet leidžiantis patirti mūsų daromo blogio pasekmes.
man - abu šie Žodžiai - tiek jono, tiek Luko užrašyti - tokie gaivinantys ir drąsinantys! Dievas galėjo mane sukurti pats vienas, nepasitaręs su manim. Bet manęs išgelbėti, vienas pats Jis negali. Ir mano brolių negali.
Šiandien meldžiu bendražygystės dovanos...
Aš esu vynmedis, o jūs šakelės. Kas pasilieka manyje ir aš jame.Man šita evengelija sako jog kiekvienas mes turime eiti šiais žodžiais,kas nepasiliks manyje bus išmestas laukan man atrodo juk kiekvienas mes turime juo tikėti eiti per gyvenima su JUO,nes kiekvienas mes žmonės norim susitikti Jį savo širdyje.Gal biški netaip ,bet man šita evengelija sako taip
tebunie kaip yra, tik galima papildyt ir tikrąją. :) o čia Jis vis dar rūstauja..
Vargas jums! Jūs statote pranašams paminklus, o jūsų tėvai juos žudė! Taigi jūs liudijate ir pritariate savo tėvų darbams. Jie žudė, o jūs statote paminklus.
Štai kodėl Dievo Išmintis yra pasakiusi: 'Aš siųsiu pas juos pranašų ir apaštalų, o jie vienus žudys, kitus persekios, kad iš šios kartos būtų pareikalauta visų pranašų kraujo, išlieto nuo pasaulio sukūrimo, pradedant Abelio krauju iki kraujo Zacharijo, kuris buvo nužudytas tarp aukuro ir šventyklos'. Taip! Aš sakau, jog bus pareikalauta jo iš šios kartos.
Vargas jums, Įstatymo mokytojai! Jūs pasisavinote pažinimo raktą, bet patys nėjote ir norintiems įeiti kliudėte“.
Jam iš ten išėjus, Rašto aiškintojai bei fariziejai pradėjo smarkiai jį pulti ir visaip kamantinėti, tykodami ką nors pagauti iš jo lūpų.
Kai klausiau šios Evangelijos Mišiose taip ir nuaidėjo per širdį: "bus pareikalauta jo iš šios kartos". Iš manęs. ir tavęs. Kiek mes daug esam gavę, vaikai...
"Mano Viešpatie ir mano tikrasis Dieve! Kas Tavęs nepažįsta, tas Tavęs nemyli. O kaip tatai teisinga!
Tačiau vargas, vargas tiems, kurie Tavęs, o Viešpatie, nenori pažinti! Baisi yra mirties valanda, tačiau dar baisesnė diena, kai apsireikš Tavo teisingumas, o mano Kūrėjau! Aš dažnai mąstau, o mano Jėzau, koks švelnus ir palaimingas Tavo akių žvilgsnis yra Tave mylintiems, tiems, į kuriuos Tu, o mano didžiausias Gėri, žvelgi su meile.
Sieloms, kurias Tu pripažinsi savomis, pakanka vienintelio maloningo Tavo žvilgsnio atlyginti už daugelio metų tarnybą. Tačiau kaip sunku tai perteikti toms, kurios pačios nepatyrė, koks malonus yra Viešpats (Ps33,9)."
Šv.Teresė Avilietė
Ne taip seniai skaičiau šitą ištrauką ir supratau.Jėzus sako:''Aš esu vynmedis, o jūs šakelės''.O tai reiškia, kad nesusireikšmink per daug. Be manęs tu nieko negali, nors galbūt tau taip ir atrodo. Ir aš spręsiu,kuriuos išmesti, o kuriuos toliau auginti.Todėl kartu ir neteiskit. Iš karto pasijunti geriau:).